Gå på opdagelse og bliv klogere på historien om Byen & Bugten

Byen, bugten og biologien

I udstillingen kan du blive klogere på historien om Aarhus. Fra da landskabet formede sig under den sidste istid, til Aarhus blev en vigtig handelsby i vikingetiden og helt til i dag, hvor byen er rig på både natur og kultur og med mange arkitektoniske vartegn.

 

 

 

 

 

Aarhus Bugten spiller en stor rolle i Aarhus’ historie og for byen i dag, hvor den danner rammerne for bylivet ved vandet for aarhusianerne. I udstillingen kan du komme med på tur i fortællingen om byen og bugtens historier fra fortiden til i dag, hvor flere nye bydele er blevet skabt bl.a. Aarhus Ø.

Aarhus Bugten danner ikke kun rammen om gode fortællinger, det er også et hjemsted for et rigt dyreliv under havoverfladen. Det rige dyreliv kan du lære mere om, når udstillingen tager dig helt tæt på det anlagte stenrev ved Aarhus Ø og gamle vrag fra 2. Verdenskrig til et særligt fokus på vandkvalitet og havets grøntsager.

 

 

 

 

En udstilling der taler til sanserne

Udstillingen kombinerer fysisk scenografi, digitale virkemidler og autentiske genstande. Kig gennem vandkikkerten og se om en af bugtens fisk svømmer forbi. Kryb ind gennem et af de gamle kloakrør, der leder ud i bugten og se, hvor du ender. Eller sæt dig til rette og oplev en film, der introducerer bugten og byen fra vikingetiden til i dag.

 

Vi har skabt oplevelser for hele familien i udstillingen. Gennem film, billeder, interaktion og fortællinger kan du fordybe dig i historien om Byen & Bugten.

Godt at vide før dit besøg

Aarhus Øje er oplevelser for enhver – ung som ældre, børn som voksne. Vi har samlet en række praktisk viden, der er godt for dig at vide inden dit besøg i Aarhus Øje. Vi glæder os til at tage imod dig og give dig en stor oplevelse.

Du køber én billet og får adgang til alle oplevelserne i Aarhus Øje.