En oplevelsesdestination for alle med udsigt til hele byen

Aarhus Øje er en unik oplevelsesdestination, der inviterer gæster med på en rejse gennem tidens lag. Med en interaktiv udstilling om Byen & Bugten, beskrives der, hvordan byen er blevet formet af både naturen og menneskene.

Højdepunktet af besøget vil naturligvis være den betagende udsigt fra 44. etage. Fra dette spektakulære udsigtspunkt vil gæsterne have en panoramisk udsigt over Aarhus Bugten, byens skyline og det omkringliggende landskab. Aarhus Øje er en destination for indsigt, beundring og refleksion. Et sted, hvor gæsterne kan forbinde sig med Aarhus på et dybere niveau og opdage skønheden i udstillingen Byen & Bugten fra en unik og forhøjet synsvinkel.

Med den banebrydende arkitektur, bliver Aarhus Øje byens nye vartegn, hvor generationer samles og minder opstår.

Historien om Aarhus Øje

Historien om Aarhus Øje begyndte, da første streg til Lighthouse blev tegnet af arkitekterne 3XN. Dengang var ambitionerne at tegne et byggeri, som bød byen velkommen – uanset om du ankom til lands, til vands eller i luften. Det var ligeledes visionen at skabe et sted, som kunne favne byen og invitere alle ind, så de kunne opleve Aarhus fra 142 meters højde.

De mange tanker, visioner og planer er i mellemtiden blevet til virkelighed, og Aarhus Øje er blevet til. I dag er det en oplevelsesdestination, som er mere end blot et udsigtspunkt. Det er et samlingspunkt for byen, som tager alle besøgende med ind i historien om Lighthouse, Aarhus og bugten. Og så er visionen om at skabe et sted, der inviterer alle ind, blevet til virkelighed i toppen af Aarhus Øje, hvor man kan spejde ud over byen, bugten og skoven.

Udsigt fra toppen, ankomst i stueplan og oplevelser i underetagen

Aarhus Øje er mange ting – og du vil tage beriget fra et besøg her. Du kan opleve en storslået udsigt fra toppen, og vi tør godt sige, at den oplevelse glemmer du aldrig.

I vores udstilling Byen & Bugten kan du udforske stenrevene omkring Lighthouse. Herfra kan du bevæge dig op mod havets overflade, hvor Aarhus Ø afslører sig selv. Udstillingen giver dig et indblik i, hvordan vores syn på bugten har ændret sig over tid.

Ligeledes kan du blive klogere på, hvordan man bygger Danmarks højeste bygning, Lighthouse.

Du køber én billet og får adgang til alle oplevelserne i Aarhus Øje.