Planlæg dit besøg i Aarhus Øje

Aarhus Øje er flere oplevelser på samme sted. En billet giver adgang til ankomstområdet i stueplan, til den berigende og medrivende udstilling 'Byen & Bugten' samt elevatorturen op til en uforglemmelig udsigt fra 44. etage.

Åbningstider

Mandag til torsdag Kl. 11.00-18.00

Fredag Kl. 11.00-20.00

Lørdag-søndag Kl. 10.00-18.00

Obs. Vi holder ekstraordinært lukket d. 24/5 kl. 13-16.

Billetpriser

Børn 0-3 år: Gratis

Børn 4-12 år – mandag til torsdag: DKK 59,-

Børn 4-12 år – fredag til søndag: DKK 79,-

Voksen – mandag til torsdag: DKK 129,-

Voksen – fredag til søndag: DKK 149,-

Billetter og booking

Hvis du ønsker et gavekort til Aarhus Øje, kan du købe det online på siden her. Du kan også komme forbi vores reception, hvor du kan købe gavekortet fysisk og få det pakket i en fin gaveæske.

Når du besøger Bavn Restaurant, skal du købe billet til Aarhus Øje. Derfor anbefaler vi, at du gør dit besøg til en oplevelse, hvor du har tid og mulighed for at besøge både udstillingen og udsigten før eller efter dit restaurantbesøg.

Når du reserverer bord til Bavn Restaurant, vil du automatisk blive bedt om at købe billet til Aarhus Øje i samme tidsrum som din bordreservation. Du kan reservere bord her.

Det kræver ikke billet at spise i Brasserie Bavn på 1. sal. Du kan reservere bord til Brasserie Bavn her.

Du har mulighed for at ombooke din billet til Aarhus Øje én gang. Det gør du ved at sende en mail til kontakt@aarhusoeje.dk med dit ordrenummer samt dit ønske til en ny dato og tidspunkt. Så hjælper vi gerne med at ombooke din billet.

Transport

Der er forskellige muligheder for parkering, når du besøger Aarhus Øje. Alle er betalingsparkering.

Har du booket dit besøg i dagtimerne, anbefaler vi, at du parkerer under Nicolinehus (P1), Bassin 7 (P2) eller Generationernes hus (P3), og går det sidste stykke langs Bassin 7, videre langs bugten og ad det grønne bælte ø-linjen, frem til Aarhus Øje. Det er også muligt at parkere i Z-huset (P4), der ligger tæt på Aarhus Øje.

Vil du have den fulde oplevelse af Aarhus Ø på en sommerdag, anbefaler vi, at du parkerer bilen under Navitas (P5) og går langs Boulevarden, videre langs Bassin 7’s cafeliv og til det grønne bælte ”Ø-linjen” eller langs bugtpromenaden rundt og til Aarhus Øje.

Det er en smuk tur, der giver et lille indtryk af, hvad Aarhus Ø ellers byder på.

Har du booket i aftentimerne, anbefaler vi, at du parkerer under Pakhusene (P6). Denne er tæt ved Aarhus Øje, og her er god plads i aftentimerne.

Der er kun meget få offentlige parkeringspladser ved Lighthouse. P-pladserne under Aarhus Øje er privatparkering tilhørende beboerne. Vi anbefaler derfor, at du så vidt muligt vælger en af de andre parkeringsmuligheder.

Er du på cykel, er der cykelstativer ved siden af sæl-legepladsen ud mod bugten.

De anbefalede parkeringsmuligheder er angivet med nummerering på kortet herunder.

Parkeringskort Aarhus Ø

Der findes to handicapparkeringspladser tæt ved Aarhus Øje, som du som gæst er velkommen til at benytte. De findes på Helga Pedersens Gade og er markeret på kortet nedenfor. Fra handicapparkeringen er der ca. 150 meter til indgangen ved Aarhus Øje. Ruten er ligeledes markeret på kortet nedenfor.

Hvis du tager taxa eller benytter flextrafik til Aarhus Øje, kan du bede chaufføren om at sætte dig af på Helga Pedersens Gade ved handicapparkeringen. Området er markeret område på kortet nedenfor. Bemærk, at der ikke er mulighed for parkering i dette område.

Kort over handicapparkering

Bus nr. 23 har stoppested mellem den gamle lystbådehavn og bygningen SHIP, herfra skal du blot over Boulevarden og langs kanalen ud til bugten, så kommer du til Aarhus Øje.

Letbanen har nærmeste stop ved Østbanetorvet. Herfra går du langs Boulevarden til Bassin 7, hvor kabelbanen ligger. Derfra anbefaler vi, at du går videre langs bugten og ad det grønne bælte, ø-linjen, frem til Aarhus Øje. Det er en smuk tur, der giver et lille indtryk af, hvad Aarhus Ø ellers byder på.

Dit besøg

Et besøg i Aarhus Øje varierer typisk mellem 30 minutter til 1,5 time. Det afhænger af, om du både ønsker at besøge udstillingen og udsigten. Du køber billet til hele oplevelsen, og derefter er det op til dig at vurdere, hvor meget du vil opleve i Aarhus Øje, og hvor lang tid du ønsker at bruge hos os.

Aarhus Øje er for børn og voksne i alle aldre. Børn og unge under 16 år skal dog ledsages af en voksen.

Det er desværre ikke muligt at opbevare tasker eller kufferter i Aarhus Øje.

Det er ikke muligt at medbringe egen mad og drikke i Aarhus Øje. I stedet kan du besøge en af vores to restauranter - Restaurant Bavn på toppen af Aarhus Øje eller Brasserie Bavn på 1. sal.

Det er tilladt at tage fotos og video til privat forbrug. Du er velkommen til at dele dine fotos på de sociale medier fra private profiler. Brug gerne #aarhusøje eller #aarhusoeje.

Det er ikke tilladt at medbringe fotostativ, droner og lignende.
For foto til brug i kommerciel eller lignende anledning, kontakt venligst Driftschef Nina Bech Stage.

Det er ikke tilladt at medbringe kæledyr i Aarhus Øje. Dog er service- og førerhunde naturligvis velkomne. Vi gør opmærksom på, at hunden ligesom gæsterne skal med højhastighedselevator for at besøge toppen af Aarhus Øje.

Særlige behov

Aarhus Øje er handicapvenlig, og både kørestolsbrugere og gangbesværede kan komme med elevator til udstillingen og udsigten.

For at komme rundt i Aarhus Øje, skal du med en elevator, der har målene 88 cm i bredden (ved døråbningen) og 140 cm i længden. Er din kørestol eller dit hjælpemiddel større end dette, har vi en manuel kørestol med en sædebredde på 45 cm, som du er velkommen til at låne.

Du finder et handicaptoilet i stueplan i Aarhus Øje. Derudover er der et handicaptoilet til gæster hos Bavn Restaurant i toppen af Aarhus Øje. Vær opmærksom på, at vi ikke har briks, lift og toiletstol.

Har du spørgsmål, bekymringer eller særlige ønsker, er du desuden meget velkommen til at kontakte os enten på mail kontakt@aarhusoeje.dk eller tlf. 48 88 88 63. Så vil vi gøre vores bedste for at imødekomme din forespørgsel og sikre dig en god oplevelse i Aarhus Øje.

Har du synsnedsættelse, kan du stadig få en god oplevelse i Aarhus Øje. I vores udstilling ”Byen og Bugten” kan du lytte til fortællingerne om Aarhus fra istiden til i dag via din telefon. Vi anbefaler dig at følge væggen rundt, så du på den måde kan opleve hele udstillingen. For at lytte til fortællingerne skal du scanne en QR-kode på væggen med din telefon. QR-koden buler ud fra væggen og sidder alle i samme højde, så de er lette at finde.

Har du hørenedsættelse, kan du læse beskrivelserne af videoerne på væggen. Hvis du benytter høreapparat og har din telefon koblet til dette, kan du høre fortællingerne gennem dit høreapparat, da du afspiller historierne via din egen telefon.

Er du lydsensitiv, anbefaler vi, at du medbringer det headset, du helst bruger sammen med din telefon. Så kan du være skærmet for uønskede lyde under besøget.

Har du service- eller førerhund, er de velkomne i Aarhus Øje.

Ja, hvis du har et ledsagekort fra Danske Handicaporganisationer, kan du få din ledsager/hjælper gratis med i Aarhus Øje. Du skal blot vise kortet til personalet i indgangen til Aarhus Øje.

Service- og førerhunde er naturligvis velkomne i Aarhus Øje. Vi gør opmærksom på, at hunden ligesom gæsterne skal med højhastighedselevator for at besøge toppen af Aarhus Øje.

Download Useeum-app’en for at få den bedste oplevelse

Useeum er en app, der fungerer som en audioguide i udstillingen. For at du kan få den bedste oplevelse og høre alle de gode fortællinger, anbefaler vi, at du downloader Useeum-app’en før dit besøg. 

Følg guiden her:

  • Gå til App Store eller Google Play – find app’en Useeum
  • Søg og vælg Aarhus Øje
  • Åbn Byen & Bugten 

Når du besøger udstillingen, kan du holde din telefon hen til ‘mærkerne’, der er placeret forskellige steder i udstillingen. Her kan du starte en film og høre fortællingerne.

Få en skræddersyet oplevelse i Aarhus Øje, når du besøger os som gruppe

I Aarhus Øje står vi klar til at skabe den oplevelse, der passer lige netop dig og din gruppe. Hos os kan du få en unik oplevelse, lige meget om du inviterer familien på fødselsdagshygge, vil give dine samarbejdspartnere en helt ny oplevelse, eller skåle med dine kolleger på toppen.

Forlæng dit besøg på Aarhus Ø på egen hånd

Aarhus Ø byder på et væld af oplevelser, som du kan opleve på egen hånd før eller efter dit besøg i Aarhus Øje.

Spisesteder

Bavn Restaurant
En spiseoplevelse oppe over skyerne med udsigt til hele Aarhus, bugten og skoven

Bavn Brasserie
Et livligt indspark på restaurantscenen med velsmag, værtskab og udsøgte drikkevarer

Ordensregler

For at sikre en tryg og behagelig atmosfære for alle vores besøgende, har vi udarbejdet nogle vigtige ordensregler.

Du køber én billet og får adgang til alle oplevelserne i Aarhus Øje.

Få et smugkig fra oplevelsen

Det kan være svært at forestille sig, hvordan det er at opleve Aarhus og bugten i 142 meters højde. Men vi tør godt sige, at det kan gøre de fleste mundlamme for en stund.

Få en forsmag her – og oplev det ved selvsyn.